Avui a l’entrevista

Quant temps fa que treballes a Clara Rabassa?
12 anys

Per què vas escollir treballar amb la gent gran?
Quan vaig acabar la carrera a Portugal, buscant feina, em van oferir una feina a la residència i, com qualsevol infermer que acaba de sortir de la universitat, vol començar per alguna àrea, però després no vaig marxar perquè m’he enamorat de la gerontologia.

Què és el que més t’agrada de treballar amb els avis i àvies?
M’agrada treballar amb gent gran perquè els acompanyes en el dia a dia, acompanyes el seu recorregut fins a arribar a l’etapa final de la vida i estaràs allà per ells com si fos de la teva família per l’afecte que els agafes.

Què creus que és el que més agrada fer (activitats, jocs, entreteniment…) a la gent gran?
La gent gran ha passat tota la vida treballant, han tingut vides superinteressants, cadascun té les seves preferències. Però una de les coses que més comentem que els agrada és la música, els hi recorda les festes d’abans i els hi recorda com estaven de bé que i tot allò que han viscut.

No obstant això, també els agrada passejar, fer exercici, fer treballs manuals, festes… en fi, tot allò que a un jove li agrada només que adaptat a l’edat que tenen ara.

Quina activitat és la que més t’agrada fer amb els avis?
Estar amb ells.

Que recomanaries a una persona que s’inicia a estudiar o a preparar-se per treballar amb la gent gran?
Que ha d’estar segur de voler conviure amb persones, que ha de desenvolupar la paciència i la humanitat, ha de ser tendre i empàtic.

Quan siguis avi o àvia, creus que escolliries viure amb l’estil de vida que porten els residents de Clara Rabassa?
I tant! Hi ha diferents estils de vida a la casa, però tots amb bona qualitat

És un equip molt implicat en el resident, que ens preocupem per ells, que formem part de la seva família. Que riuen i ploren amb ells.

Recommend
Share
Tagged in