Avui a l’entrevista

Quant temps fa que treballes a Clara Rabassa?
Porto treballant en aquesta residència uns deu anys més o menys, dels quals set anys han estat de TCAI i els darrers tres anys d’infermer. Però a part d’això he vingut d’ençà que era petit (quan tenia 9-10 anys) a fer alguns espectacles en dates seleccionades (Nadal, carnaval, etc.) ja que la meva mare treballava a la residència de cuidadora i em portava per fer de pastoret, o disfressar-me algun carnaval, etc.

Per què vas escollir treballar amb la gent gran?
D’ençà que era petit he tingut aquesta influència de la meva mare a tractar amb gent gran, i cada vegada que venia a la residència a fer alguna representació de Nadal o algun espectacle de carnaval m’ho passava bé. Des de llavors he tingut aquest pensament de treballar amb les persones grans.

Què és el que més t’agrada de treballar amb els avis i àvies?
El que més m’agrada de treballar amb persones grans és que es fan estimar. Encara que tenim moments de tota mena, alegria, tristesa, enyorança, impotència de no poder fer més, però al final del dia quan s’acaba la teva jornada i et donen les gràcies pel que fas, et dona aquesta satisfacció de fer les coses ben fetes.

Què creus que és el que més agrada fer (activitats, jocs, entreteniment…,) a la gent gran?
A la gent gran per la meva experiència, el que més els agrada fer són activitats que no requereixin fer gaires esforços, com per exemple, jugar al dòmino, a les cartes, fer tallers de treballs manuals, pintar, retallar, anar a missa o escolar la missa per la televisió.

Quina és l’activitat amb més èxit a Clara Rabassa i quina els agrada menys, però que cal que facin?
Durant tots els anys que he treballat en la residència puc dir que el que més li agrada al avís/es i l’activitat que té més èxit és la missa dels dissabtes, la gran majoria d’avis participen i esperen que arribi el mossèn perquè la imparteixi, i saludar-lo. I l’activitat que no els agrada tant realitzar és el manteniment físic, en tenir la mobilitat reduïda, els hi costa més, però és una de les activitats més importants que es fan a la residència, amb aquestes activitats intentem mantenir-los amb la mateixa mobilitat que tenen o inclús arribar a millorar-la una mica.

 

Recommend
Share
Tagged in