Avui a l’entrevista

Quant temps fa que treballes a Clara Rabassa?
Treballo a Clara Rabassa fa gairebé 7 mesos.

Per què vas escollir treballar amb la gent gran?
Perquè la gent gran representen gran part de la població a escala mundial, i com a fisioterapeutes podem treballar en les diverses malalties de l’envelliment. Personalment, em suposa un gran desafiament professional poder aportar en mantenir o revertir els canvis generats per l’edat i el sedentarisme.

Què és el que més t’agrada de treballar amb els avis i àvies?
Que són persones molt agraïdes i que valoren molt el que hi pots fer.

Què creus que és el que més agrada fer (activitats, jocs, entreteniment…) a la gent gran?
Crec que els agraden les activitats que generen nous coneixements, o que els portin a recordar els temps de joventut, però valoren molt sentir-se acompanyats i escoltats.

Quina activitat és la que més t’agrada fer amb els avis?
M’agrada quan fem manteniment físic de manera grupal, ja que tots s’esforcen per fer l’activitat, i encara que a alguns, per problemes físics més grans, els costa, ho intenten de totes maneres i és molt gratificant.

Quina és l’activitat amb més èxit a Clara Rabassa i quina els agrada menys, però que cal que facin?
L’activitat amb més èxit són els divendres de vermut, perquè tenen la possibilitat d’escoltar música, compartir amb altres, menjar alguna cosa diferent i fins i tot ballar. El que menys els agrada són les activitats amb molt d’esforç físic, com ara jocs esportius, però, són necessaris per evitar que es perdin habilitats motrius.

Què recomanaries a una persona que s’inicia a estudiar o a preparar-se per treballar amb la gent gran?
Penso que les persones que treballem amb gent gran hem de tenir molta empatia i capacitat de cooperació, ja que independentment de l’àrea, tots volem aconseguir el mateix objectiu, que és el benestar físic, emocional i social del resident.

Quan siguis avi o àvia, creus que escolliries viure amb l’estil de vida que porten els residents de Clara Rabassa?
Sens dubte triaria el mateix estil de vida que porten aquí, perquè com a equip sempre busquem un equilibri entre vida saludable i confort emocional.

Recommend
Share
Tagged in